Snö

Nu kommer de efter längtade bilderna!Denna skogs bild är tagen långt upp i skogen! Gissa om jag fick snö inann för skorna!


Detta är ett jätte mysigt hus några km bortanför mitt hus! Tyvär vet jag inte vem som bor där..
Bilden säger allt! Neej.. ett träd med snö på!!Denna bilden var det en hemsida som redigerade.. jag var jätte nöjd när de skickade över den på mail. då sa de att det bara behövdes några små saker som behövde fixas och den saken som skulle fixas var att sätta loggan ihörnet! Men redigeringen blev i alla fall grym!
Vad jag har för mig

Idag har jag latat mig(sportlov).
Idag och igår la jag upp några skönhets/ nagel- tips som jag har i " Blogg- arkivet", som jag aldrig har lagt upp. Om det tips jag har gett inte fungerar ska jag skriva nogranare sedan!

Detta blir ett kort inlägg eftersom jag ska redigera bilder som nog kommer upp lite senare ikväll ( det menas att de kommer upp om 5-10 min. Någon gav i går en komentar om att hon/ han ville ha beskrivning på jag redigerar mina bilder. Jag har börjat skriva lite på den i ett word dokument. Så jag hoppas på att det kommer upp 10 bilder senare( hoppas och hoppas det är ju jag som ska lägga upp dom * Smart)

* ironiskt


Detta blev mitt " Vad jag har för mig" för idag!

Bilderna kommer som sagt om några minuter!


Hårbehandlingar

Banan och mandel hårbalsam
Mosa en mogen banan och blandat med ett par droppar mandelolja. Massera sedan in blandningen i slitet hår och låt vara i 15 minuter. Skölj sedan av med sodavatten och shamponera och använd vanligt balsam som vanligt.

Yogurt och hunungsförmjukande behandling
Mjukar upp återfuktar torrt och slitet hår. På rent eller fuktigt hår: Blanda en halv kopp naturell yoghurt med 1 tesked honung och 1 äggula. Massera sedan in i håret och täck över med en plastpåse eller liknande och låt vara i 20 minuter. Skölj sedan av med vatten och shamponera noga.

Ägg och olivoljevisp
Vispa två hela ägg tillsammans med fyra teskedar olivolja tills den har tjocknat lite. Dra sedan blandningen genom håret och se till att ändarna är täckta. Täck sedan håret med en plastpåse eller duschmössa och rör sedan med fingrarna i håret utanpå plastpåsen för att se till att det penetreras bra i håret. Låt sedan vara i tio minuter. Skölj sedan av noga med vatten.

Advokado och olivljebehandling för skinande hår
Blanda en mogen advokado med 1 tesked olivolja och 1 tesked bakpulver. Arbeta sedan blandningen genom håret och se till att ändarna är täckta. Låt sedan vara i 15 minuter. Skölj sedan av noga.

Honungsmelon
Blanda 1 tesked honung med fyra koppar varmt vatten. Blonda kan blanda i en skvätt citron också. Efter att du shamponerat håret arbetar du in blandningen i håret. Skölj inte av utan låt håret torka som vanligt.

Fettreducerande blandning
Blanda en halv tesked aloe vera gel med 1 tesked citronjuice. Blanda sedan med en åttondels kopp av ditt vanliga shampo och massera sedan in i håret. Skölj sedan av noga.


Friska naglar

Friska naglar

På samma sätt som att ha ett vackert hår, kan vackra och friska naglar hjälpa dig att se vacker ut. Det finns inget bättre än se och veta hur vackra och fräscha naglar man har. En handmassage ökar din blodcirkulation i händerna och hjälper till att få naglarna att växa snabbare. Dessutom är det ett bra sätt att skämma bort sig på. Vanliga problem många har är sköra och gulnande naglar. Sköra naglar kan uppkomma vid för mycket exponering för solljus, en dålig diet eller ihållande användning av nagelförstärkare. Använd en vattensäker lösning som kapslar in nödvändiga ämnen och stöter bort vatten och smuts. En vaxig läppbalsam kan vara väldigt effektiv även för naglar.
Gulnande naglar kan bero på att du inte använder dig av en grundlig yta under ditt vanliga nagellack, eller på grund av nagelsvamp som behöver behandlas. Du kan göra dina missfärgade naglar ljusare genom att använda en typ av scrub som gör naglarna vitare och innehåller mild slippasta, eller med en remover bestående av en citronsaftsliknande ingrediens som bleker den gula färgen.

Att ta väl hand om dina naglar och ditt hår är en väldigt viktig del av dina skönhetsrutin. Lyckligtvis finns det mängder av enkla och billiga knep för att ta hand om dig själv. Följ bara våra enkla steg och recept för att maximera din skönhet.


Friskt hår

Friskt hår

Hudvård

Att ha ett vackert och friskt hår kan de dig en skjuts du behöver. Vissa spenderar hundratals och kanske till och med tusentals kronor på hårprodukter varje månad, men ibland kan naturliga tillvägagångssätt med att vårda ditt hår fungera lika bra som dyra produkter. Det är känt att enklare mat fungerar bra för många skönhetsbehandlingar och recept. Kvinnor har sedan långt tillbaks känt till hemligheten med att använda olika typer av mat för att öka skönheten, lösa hud- och hårproblem och hitta lösningar på vanliga problem.

Vacker hud och hår kommer ofta från att man dricker mycket vatten och äter rätt typ av mat. Hår och naglar reflekterar också hur du mår. Så innan du börjar leta efter en magisk produkt som gör dig vacker, glöm inte grunderna: mycket vatten och mycket färsk frukt och färska grönsaker. Vitamin E kan få ditt hår att skina och du kan få den behövda dosen av denna vitamin genom att blanda med brunt ris, nötter, vete och gröna bladväxter i din mat. Mat du bör undvika är för mycket sötsaker, choklad, kakor och bakelser. Tyvärr kan dessa godsaker inte hjälpa ditt hår att se bättre ut.

Ett känt problem som gör att du tappar en massa hår är att du har brist på järn i kroppen. För lite järn i blodet kan bero på att du äter för lite kött, ägg, sädesslag, ärtor eller bönor. Färsk frukt och grönsaker tillför även Vitamin C till din kropp, vilken hjälper till att binda upp järn. För lite järn i din diet kan få ditt hår att sluta växa och kan dessutom skapa håravfall. Detsamma gäller dieter med låg protein halt och snabba dietförändringar. Genom att äta tillräckligt mycket frukt och grönsaker kan du försäkra dig om att ditt hår kommer att växa och bli vackert. Så ett hett tips är alltså att äta mycket proteiner. Nödvändiga syror kan också göra stor skillnad i ditt hårs generella hälsa och göra att det skiner. Genom att ta ovanstående tips i beaktande kan du får ett friskt och vackert hår.


Nagel-Roligt!!

Nageltips

Man kan göra allt möjligt med sina naglar. Här är några exempel.
Hängsmycka!
Smycken är inte bara sånt man har runt hals och arm.
Du kan tex. helt smärtfritt borra ett litet hål i nageln. Och hänga ett smycke i det.

Tips!
Borra hålet en halv millimeter från varje kant så riskerar du inte att nageln spricker under tiden.

Pierca!
Pierca är mycket enkelt att göra själv.
Du kan köpa borr och smycken på Åhléns, H&M och Kick`s. Du borrar ett litet hål i nageln och hänger ett litet smycke i den. Du kan även göra detta på salong, det kostar ca 30 kronor om du gör det direkt på din egen nagel.

Tips!
Det uppstår en liten skarv på ringen som lätt kan fastna och riva upp saker. Droppa därför en liten droppe nagellim i skarven så är problemet löst.

Metallic!

Bas: fransk manikyr.
Över: Använd små metallstenar i silver och guld. Fäst sedan med nagellim och lägg glitterlack över.
På salong kostar en sådan här utsmyckning ca 100 kronor och håller i ungefär 6 veckor. Men stenar (kreationer) går även att köpa på tex. Panduro och Buttericks, och göra själv.

Tips!
Använd alltid en pincett när du applicerar stenarna, för att veta vart de hamnar.

Franskt 80-tal!
Lätt som en plätt, att göra hemma.
Tippen är lackad med ett glitterlack, resten är det bara att låta fantasin flöda och mixtra med precis vilka färger man har lust med och känner för.

Tips!
Köp en tunn ,smal målarpensel att måla med – eller varför inte ta en tandpetare, det går lika bra det.

Tatuera!
Så här gör du: 1. Börja med att välja ut ett motiv som du känner för att ha på nageln, och klipp ut det. 2. ta bort plasten och vänd tatueringen nedåt på nageln. 3. Fukta bilden med lite vatten. Tryck på bilden i några sekunder. 4. Dra försiktigt bort pappret. Nu ser du motivet, som sitter på nageln. 5. Upprepa punkterna 1 - 4 på resterande naglar. 6. Måla gärna ett tunt lager skyddande transparent överlack på nageln så att du inte skadar tatueringen när du slår nageln emot något.

Tips!
Tänk på att nageltatueringarna syns bäst ovanpå ett nagellack med stark färg.

Stenigt!
Bas: Fransk manikyr.
Ovanpå det fäster du små onyxer och ametister med lim direkt på nageln. Över lägger du ett transparent överlack. På salong kostar stenmanikyren från 100 kronor, och håller i ca 6 veckor.

Tips!
Gör du stensmyckning själv, lägg ett starkt överlack på nageln med jämna mellanrum så sitter det längre och bättre.

Akrylmåla!
Akryl förstärker nageln och gör den alltså både hårdare och bättre. På salong kostar ett sånt här underverk från ca 200 kronor och livslängden är lång, och du riskerar inte att den blir ful och skavs
bort som nagellack.


Naglars Skönhet

1. Längre naglar
Massera dina naglar så ofta du kan! Det stimulerar blodflödet i nagelbädden och gör att naglarna växer snabbare.
2. Slipp missfärgat
Gör det till en god vana att alltid måla naglarna med ett ofärgat baslack innan du använder färgade  nyanser. Det förhindrar att dina naglar blir missfärgade. Ett lager ofärgat baslack ovanpå färgen ser dessutom till att dina naglar behåller färgen längre.
3. Olja för torrisar
Olja är dina torra naglars bästa vän! Har du ingen nagelolja hemma, prova istället att doppa fingrarna i en skål med varm olivolja.
4. Få nagellacket att torka snabbare
Prova att stoppa dina naglar i kallt vatten när du precis är lagt på nagellack, det hjälper lacket att torka fortare.
5. Inga mer gula naglar
Koka upp vatten och salt och låt svalna ett par minuter. Stoppa ner fingrarna i vattenbadet och låt ligga i 20 minuter. Upprepa så ofta som möjligt. På lite sikt vitnar dina naglar.

Nagel tips

Såhär gör du:

* Grunda med ett baslack.
Orsaken varför man ska använda ett baslack är:
1) För att skydda din egna nagel mor missfärgningar av färgen i lacket. Har man inget baslack kan nageln suga upp partiklar ur lacket så att nageln får en ohälsosam färg.
2) För att få färglacket att fästa bättre och öka hållbarheten.

* Måla med ett lack i din favoritfärg, nyinköpt lack, säsongens färger eller precis vilket nagellack du vill. Måla gärna 2 lager. De flesta färger blir bäst efter två lager lack.

* Öppna en förpackning med Depends Nagelstickers (ca. 30 kr). Det är typ som små klistermärken i snygga former. Bänd försiktigt lös en – gärna med en tandpetare eller pincett – och placera den försiktigt på din nagel.

* Sätt gärna nagelstickers på flera fingrar – men inte alla! Less is more när det kommer till nageldektorationer. Jag rekomenderar ca 6 av 10 fingrar.

* Stickersen fungerar som ett klistermärke och sitter därefter. För att få både din nageldekoration OCH ditt nagellack att hålla länge ska du måla över med ett topplack.

Topplackets funktion är:
1)
Att ge en högglansig yta till ditt lack
2) Att få lacket att hålla längre

Jag tog jättemånga bilder på mina fantastiska naglar med nagelstickers – desvärre hade jag målat lite sloppy och det var färg överallt. Så jag bjuder endast på denna bild – så får ni fantisera ihop resten!


Fakta om Vårmode

Våren och sommaren går i mintgrönt och aprikost om Elie Saab får välja.
Valentino satsar på massor av spets i ljusa toner medan Jean-Paul Gaultier, sin vana trogen, använder starka färger och vågade snitt.
Modeveckan i Paris har bjudit på klassiska snitt när modehusen Chanel och Dior intog catwalken på haute couture-visningarna. Den libanesiske designern Elie Saab presenterar i vår och sommar romantiska klänningar i pastell, gärna rikligt utsmyckade med pärlor och broderier.
Italienska Valentino visade upp långa och korta klänningar i spets och ljusa toner - diskret och samtidigt med drag av sagovärld.
Franske modeskaparen Jean-Paul Gaultiers (mannen bakom Madonnas kända strutbehå) vår/sommar är däremot full av starka färger, vågade snitt och drag åt det burleska modet.


SpaTips

Det var några som önskade HemmaSpaTips. Eftersom jag älskar att fixa spa satte jag mif ner och skre de kurer jag brukar göra!

Fötterna

Pyssla om dig själv med en skön kur för fötterna.

  Börja med ett uppmjukande fotbad. Använd sedan försiktigt en fotfil, eller en peelingkräm. Avsluta med en mjukgörande fotkräm.

Tips: Smörj in fötterna med olivolja och dra sedan på ett par sockor och låta verka i en timme.

 

  Här är en bra oljeblandning att hälla i fotbadet om du har trötta fötter:

6 droppar enbärsolja

4 droppar lavendelolja

Kurer för ansiktet och ögonen

Vill du ha en frisk hy är det viktigt att du sköter den på rätt sätt.

1. Rengör huden noggrant med en mild rengöringskräm eller gelé. Massera med lätta cirklande rörelser, Skölj rikligt med ljummet vatten.

2. Avsluta med ansiktsvatten. Ansiktsvattnet återställer pH-värdet snabbt. Förbereder huden för andra produkter.

3. 1-3 gånger i veckan (beroende på hudtyp) lägger man en peeling. Använd helst en enzym-peeling (kemisk peeling) utan peelingkorn. Den skall verka i cirka 10-12 minuter, och sköljas av med ljummet vatten. Enzympeeling löser upp bindningarna mellan döda hudceller och löser upp smuts i porerna mycket effektivt. Cellproduktionen stimuleras, och huden får en mycket bättre förmåga att ta upp syre.

4.Ge varandra en skön ansiktsmassage. Använd en lämplig ansiktsolja. Massera efter din fria fantasi, med lätta, mjuka rörelser över hela ansiktet, hals, dekolletage och skuldror. Massera gärna hårbotten. Massagen stimulerer blodcirkulationen.

5.Lägg nu en skön ansiktsmask, se recept. Låt verka cirka en kvart. Se recept.

6. Spraya på ansiktsvatten och avsluta med en bra fuktbevarande kräm. Till ögonen bör särskild ögonkräm användas.

Massage

Massera varandra. Långa strykningar och breda cirkelrörelser värmer och gör kroppen avslappnad. Det är lugnande att känna händerna på kroppen. Rörelserna ska vara långsamma och rytmiska. Använd gärna massageolja.

1. Låt handflatorna och fingrarna på bägge händerna glida varsamt över ryggen. Börja längst ner på ryggraden. Gå uppåt längs mitten av ryggen och gå upp till nacken.

2. Låt händerna glida från varandra längs skulderlinjen och neråt längs varje sida av ryggen, för att sedan gå ihop igen längst ner på ryggraden.

3. Låt handflatorna och fingrarna glida i cirkelrörelser upp längs var sida av ryggraden så att cirklarna överlappar varandra och bildar ett spiralmönster.

4. Använd bägge händerna och forma dem efter kroppen. Pressa på lite lätt när händerna är på väg i riktning mot hjärtat.

5. Håll händerna på samma sätt när dom är på väg bort från hjärtat, men utan att pressa eller trycka. Låt händerna glida ner längs sidorna av kroppen.

Kur för kroppen

  Börja med att torrborsta kroppen med skrubbhandske, nedifrån och upp i cirkelrörelser.

  Tappa upp ett varmt bad - inte för hett! Häll i väldoftande olja.

Blanda först den eteriska oljan i några matskedar honung eller grädde så blandar den sig bättre i badvattnet. Det är extra viktigt att späda oljan om den är koncentrerad eftersom den kan bli för stark annars.

Välj olja beroende på vilken effekt du vill få:

Oljor för njutning: Mandarin, sandelträ, ros, honung eller jasmin.

Oljor för avslappning: Citronmeliss, lavendel, honung, rosenträ eller apelsin.

Oljor för uppfriskning: Bergamott, rosmarin, eller myrten.

Gör själv: Så gör du din egen badolja för ett sinnligt bad:

4 droppar sandelträolja

3 droppar lavendelolja

2 droppar ylang ylang

Vänta med oljan tills du själv ska i badet. Oljan dunstar nämligen snabbt. Blanda oljorna med cirka 1 tsk basolja innan du häller dem i badvattnet.

Ögonen

  En kyld ögonmask i plast kan göra susen för trötta ögon.

  En isbit invirad i en tyglapp eller en bit gasväv trollar också bort påsarna. Två blöta tepåsar på vardera öga. Låt verka i fem minuter. Låt dem inte ligga för länge - det kan ge bruna fläckar!


Frågestund Del 1

Jag tyckte att det var dax för en frågestund! Mailen har bara ploppat in den senaste månaden! Tack, utan er skulle detta varit tråk... Men men.. Let`s gooooo!

Det är bara att fråga på¨jag har redan svarat på alla frågor så man kan inte ställa frågor till frågestund del 1 längre!

åHar du någon inplanerad resa?
Jaaa! Faktiskt två.... en solresa i år, en solresa till maldiverna eller Thailand nästa år.Från Maldiverna 2008. Världens finaste ö!Bor du i hus eller lägenhet?

i Hus strax utanför göteborg vid en sjö.Vad är dina största intressen?

Skönhet, fota mode, designa och resa.


Har du några djur?

Ja.. två söta katter en kattunge och en mamma.kan du göra en live vidio blogg?

Jätte bra ide klart jag kan! och ska om jag får årdning på min webcam!


Det var allt för denna gången!!

Hemma...(och lite annat)

oohh.. Äntligen hemma efter en lång skoldag.. phuu...
Min eftermiddag är helt vanlig..( för en gångs skull) Men i alla fall håller jag på att skissa på min  nya klänning som jag köpte igår! helt underbar!! tyget är tunt och marin blått.
Annars håller jag på att  förbereda för min och mammas Foto Session. För er som inte vet:
Jag och min mamma planerar en plåtning i helgen.. vi ska sätta upp vitt tyg som i en foto studio. Sedan ska hon få fota mig i mina klänningar! jag ska försöka visa fotona här men jag vet inte om jag hinner... det tar ju alltid lite tid att ladda upp de...

jag ska försöka att kasta in ett litet fort inlägg i kväll också!


RSS 2.0