Friskt hår

Friskt hår

Hudvård

Att ha ett vackert och friskt hår kan de dig en skjuts du behöver. Vissa spenderar hundratals och kanske till och med tusentals kronor på hårprodukter varje månad, men ibland kan naturliga tillvägagångssätt med att vårda ditt hår fungera lika bra som dyra produkter. Det är känt att enklare mat fungerar bra för många skönhetsbehandlingar och recept. Kvinnor har sedan långt tillbaks känt till hemligheten med att använda olika typer av mat för att öka skönheten, lösa hud- och hårproblem och hitta lösningar på vanliga problem.

Vacker hud och hår kommer ofta från att man dricker mycket vatten och äter rätt typ av mat. Hår och naglar reflekterar också hur du mår. Så innan du börjar leta efter en magisk produkt som gör dig vacker, glöm inte grunderna: mycket vatten och mycket färsk frukt och färska grönsaker. Vitamin E kan få ditt hår att skina och du kan få den behövda dosen av denna vitamin genom att blanda med brunt ris, nötter, vete och gröna bladväxter i din mat. Mat du bör undvika är för mycket sötsaker, choklad, kakor och bakelser. Tyvärr kan dessa godsaker inte hjälpa ditt hår att se bättre ut.

Ett känt problem som gör att du tappar en massa hår är att du har brist på järn i kroppen. För lite järn i blodet kan bero på att du äter för lite kött, ägg, sädesslag, ärtor eller bönor. Färsk frukt och grönsaker tillför även Vitamin C till din kropp, vilken hjälper till att binda upp järn. För lite järn i din diet kan få ditt hår att sluta växa och kan dessutom skapa håravfall. Detsamma gäller dieter med låg protein halt och snabba dietförändringar. Genom att äta tillräckligt mycket frukt och grönsaker kan du försäkra dig om att ditt hår kommer att växa och bli vackert. Så ett hett tips är alltså att äta mycket proteiner. Nödvändiga syror kan också göra stor skillnad i ditt hårs generella hälsa och göra att det skiner. Genom att ta ovanstående tips i beaktande kan du får ett friskt och vackert hår.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0