SpaTips

Det var några som önskade HemmaSpaTips. Eftersom jag älskar att fixa spa satte jag mif ner och skre de kurer jag brukar göra!

Fötterna

Pyssla om dig själv med en skön kur för fötterna.

  Börja med ett uppmjukande fotbad. Använd sedan försiktigt en fotfil, eller en peelingkräm. Avsluta med en mjukgörande fotkräm.

Tips: Smörj in fötterna med olivolja och dra sedan på ett par sockor och låta verka i en timme.

 

  Här är en bra oljeblandning att hälla i fotbadet om du har trötta fötter:

6 droppar enbärsolja

4 droppar lavendelolja

Kurer för ansiktet och ögonen

Vill du ha en frisk hy är det viktigt att du sköter den på rätt sätt.

1. Rengör huden noggrant med en mild rengöringskräm eller gelé. Massera med lätta cirklande rörelser, Skölj rikligt med ljummet vatten.

2. Avsluta med ansiktsvatten. Ansiktsvattnet återställer pH-värdet snabbt. Förbereder huden för andra produkter.

3. 1-3 gånger i veckan (beroende på hudtyp) lägger man en peeling. Använd helst en enzym-peeling (kemisk peeling) utan peelingkorn. Den skall verka i cirka 10-12 minuter, och sköljas av med ljummet vatten. Enzympeeling löser upp bindningarna mellan döda hudceller och löser upp smuts i porerna mycket effektivt. Cellproduktionen stimuleras, och huden får en mycket bättre förmåga att ta upp syre.

4.Ge varandra en skön ansiktsmassage. Använd en lämplig ansiktsolja. Massera efter din fria fantasi, med lätta, mjuka rörelser över hela ansiktet, hals, dekolletage och skuldror. Massera gärna hårbotten. Massagen stimulerer blodcirkulationen.

5.Lägg nu en skön ansiktsmask, se recept. Låt verka cirka en kvart. Se recept.

6. Spraya på ansiktsvatten och avsluta med en bra fuktbevarande kräm. Till ögonen bör särskild ögonkräm användas.

Massage

Massera varandra. Långa strykningar och breda cirkelrörelser värmer och gör kroppen avslappnad. Det är lugnande att känna händerna på kroppen. Rörelserna ska vara långsamma och rytmiska. Använd gärna massageolja.

1. Låt handflatorna och fingrarna på bägge händerna glida varsamt över ryggen. Börja längst ner på ryggraden. Gå uppåt längs mitten av ryggen och gå upp till nacken.

2. Låt händerna glida från varandra längs skulderlinjen och neråt längs varje sida av ryggen, för att sedan gå ihop igen längst ner på ryggraden.

3. Låt handflatorna och fingrarna glida i cirkelrörelser upp längs var sida av ryggraden så att cirklarna överlappar varandra och bildar ett spiralmönster.

4. Använd bägge händerna och forma dem efter kroppen. Pressa på lite lätt när händerna är på väg i riktning mot hjärtat.

5. Håll händerna på samma sätt när dom är på väg bort från hjärtat, men utan att pressa eller trycka. Låt händerna glida ner längs sidorna av kroppen.

Kur för kroppen

  Börja med att torrborsta kroppen med skrubbhandske, nedifrån och upp i cirkelrörelser.

  Tappa upp ett varmt bad - inte för hett! Häll i väldoftande olja.

Blanda först den eteriska oljan i några matskedar honung eller grädde så blandar den sig bättre i badvattnet. Det är extra viktigt att späda oljan om den är koncentrerad eftersom den kan bli för stark annars.

Välj olja beroende på vilken effekt du vill få:

Oljor för njutning: Mandarin, sandelträ, ros, honung eller jasmin.

Oljor för avslappning: Citronmeliss, lavendel, honung, rosenträ eller apelsin.

Oljor för uppfriskning: Bergamott, rosmarin, eller myrten.

Gör själv: Så gör du din egen badolja för ett sinnligt bad:

4 droppar sandelträolja

3 droppar lavendelolja

2 droppar ylang ylang

Vänta med oljan tills du själv ska i badet. Oljan dunstar nämligen snabbt. Blanda oljorna med cirka 1 tsk basolja innan du häller dem i badvattnet.

Ögonen

  En kyld ögonmask i plast kan göra susen för trötta ögon.

  En isbit invirad i en tyglapp eller en bit gasväv trollar också bort påsarna. Två blöta tepåsar på vardera öga. Låt verka i fem minuter. Låt dem inte ligga för länge - det kan ge bruna fläckar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0